DO’s & DON’Ts

Onderstaande tips zijn handig/belangrijk bij het registreren en invullen van je profielpagina.

Heb je nog geen profielpagina?

Ga eerst naar de pagina om te registreren. Dit heeft alleen zin als je positief geballoteerd bent of als je lid bent van de Vishal. Als je de gegevens hebt ingevuld klik je op verzenden. Daarna word je registratie binnen enkele seconden gecontroleerd en vervolgens geactiveerd.

Wil je deelnemen aan de Kunstlijn 2024?

Om je inschrijving te bevestigen ga je naar deze link, hier kan je gelijk de deelnamekosten afrekenen. Dat kan zowel met creditcard als met iDeal. Indien je hebt betaald, word je automatisch toegevoegd aan de groep deelnemers voor 2024. Ga vervolgens naar je profielpagina en kies bewerken (met klik op potloodje). Je zult dan onderaan de nieuwe tabs voor 2024 zien. Vergeet niet te bewaren voordat je de pagina sluit.

Je profielpagina aanpassen

Als je ingelogd bent ga je naar je profielpagina via het menu ‘deelnemersaccount’ rechtsboven. Op je profielpagina klik je  het potloodje, dit staat linksboven. Nu kan je de velden voor 2024 invullen. De meeste velden spreken voor zich. Een paar verdienen wat extra uitleg. Verplichte velden zijn te herkennen aan een sterretje. Deze moeten ingevuld zijn om de wijzigingen te kunnen bewaren

De expositiegegevens: Let op: alleen het eerst ingevulde adres wordt afgebeeld in de digitale kaart op de website. Maar alleen als het ingevuld wordt met uitsluitend de adresgegevens op de juiste plaats. Het tweede adres is facultatief: dit verschijnt niet op de digitale kaart.Je kunt hier aangeven wat je exposeert zodat bezoekers gericht kunnen zoeken.

Het kan natuurlijk zijn dat je nog geen expositieadres hebt gevonden. Om het expositieadres goed in Kunstlijner te krijgen is het belangrijk dat je het vóór 31 augustus hebt ingevuld. Na die datum zal het niet in Kunstlijner worden vermeld. Natuurlijk is het wel zichtbaar op de site.

Je biografie: schrijf in maximaal 150 woorden over je drijfveren, je inspiratie en je werk. Let op: doe dit alleen in ‘platte doorlopende tekst’, dus gebruik geen opmaak (cursief, vet, etc), geen alinea’s, geen leestekens (puntkomma’s etc). Dit is belangrijk voor een goede werking van het systeem. Vergeet vooral niet je wijzigingen te bewaren voordat je de pagina verlaat.

Je profiel en bannerfoto: bovenaan je profielpagina staat een profielfoto en een bannerfoto. Deze kan je aanpassen. Door met je muis op de balk te staan verschijnt bovenin ‘omslagafbeelding updaten’: klik je daarop dan verschijnt een popup. Kies dan afbeelding wijzigen en kies vervolgens de afbeelding die je wilt gebruiken. Deze mag niet te klein en niet te groot zijn. Je krijgt een foutmelding als de afbeelding te groot is. Je profielfoto pas je op dezelfde manier aan: ga met je muis boven de afbeelding staan en klik erop om deze aan te passen. Dan verschijnt een pop-up-schermpje. Kies dan weer wijzigen en selecteer je nieuwe afbeelding.

Je portfoliofoto’s. Bovenaan staat een tweede tab met portfolio. Je mag maximaal 3 foto’s uploaden, ook hier geldt een minimale en maximale grootte. Je krijgt een foutmelding als de foto te groot of te klein is. Heb je 3 foto’s erop staan en wil je er een wisselen? Klik dan eerst op een foto die weg mag. Dan kom je in de grote weergave (rechts bovenaan). Gooi dus eerst een foto weg voordat je er weer een kan toevoegen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik zie de wijzigingen niet op de kunstenaarspagina.

Dat kan kloppen. In de eerste week van september gaan de kunstenaars die niet voor 2024 hebben ingeschreven offline en alle kunstenaars die betaald en ingeschreven zijn online.

Ik kan mijn foto niet uploaden voor mijn profiel.

– Heb je al 3 foto’s staan? Gooi eerst een of meer foto’s weg door erop te klikken en klik dan op het rode prullenbakje rechtsboven.

– Is de grootte van de foto binnen de waardes zoals aangegeven? Als het bestand te groot of te klein is kan je deze niet uploaden.

– Is het een fotobestand? Helaas zijn niet alle bestandssoorten te uploaden. Het moet .jpg of .png zijn.

Ik heb mijn biografie ingevuld, maar ik zie het niet in mijn profiel.

Je ziet alleen de velden die ingevuld zijn. Vergeet niet je wijzigingen te bewaren voordat je verder gaat. Anders gaan de aanpassingen verloren.

TIP voor digibeten :-) 

Mocht je er helemaal niet uitkomen en niemand in de buurt hebben die jou kan helpen, ga dan langs bij de bibliotheek. Daar is altijd iemand aanwezig die je kan assisteren.